Loopbaanbegeleiding

Zit jij of zit één van je werknemers, in een situatie waarbij je je afvraagt of dit niet beter kan?

  • Je merkt dat je dreigt vast te lopen in je huidige werk en je wilt simpelweg meer plezier en voldoening halen uit je huidige baan. Je wilt gaan onderzoeken of de volgende stap binnen of juist buiten je huidige werkgever zal zijn.
  • Eén van je werknemers zit niet lekker in het vel en je wil hem/haar helpen om zich weer beter te voelen.
  • Je biedt je werknemers een loopbaantraject aan als een vorm van periodiek onderhoud. Af en toe een gesprek met een externe professial kan verhelderend werken hetgeen zowel werknemer als werkgever verder kan helpen.

Kortom: een tevreden werknemer is van grote toegevoegde waarde voor zowel werknemer als werkgever.

Hunters & makers is jouw persoonlijke loopbaanprofessional en door het inzetten van de juiste tools kunnen wij jou helpen de beste stap te zetten in de carrière.

Hunters & Makers biedt zowel individuele als ook groeps (loopbaan) trajecten op het gebied van:

  • De zoektocht naar een nieuwe baan
  • Meer plezier te halen uit je werk
  • Een carrière-switch
  • Inzage in het onderlinge gedrag van collega’s

Hunters & Makers – jouw persoonlijke traject op individueel niveau als ook voor teams.

Onze werkwijze

Een goede samenwerking begint wat ons betreft met wederzijds vertrouwen en een goed contact. Een loopbaantraject bij Hunters & Makers start daarom met een kennismakingsgesprek, waarin we kijken of er een klik is en of we met elkaar matchen. Zie je in ons jouw ideale loopbaanprofessional en zien we voor jou de juiste mogelijkheden, dan zetten we jouw persoonlijke traject in gang.

Na deze kennismaking vindt er een intake plaats waarin we de doelen gaan bespreken en gaan bekijken welke stappen we kunnen nemen om deze doelen te bereiken. Ook wordt er tijdens deze intake aandacht besteed aan de tools die we in kunnen zetten bij het traject.

Actief toewerken naar het gestelde doel (individueel); Na het kennismakingsgesprek volgen er in de regel 6 tot 8 gesprekken van ongeveer een uur, die eens in de twee weken plaatsvinden. Indien gewenst kunnen deze gesprekken ook via SKYPE worden gevoerd. Je zult zelf actief aan dit traject mee werken door het maken en voorbereiden van opdrachten die op jouw situatie zijn toegespitst en waarin we toewerken naar het op jou afgestemde doel.

Bij groepen kijken we wat de doelstelling van de groep is en hoe we hier een op maat gemaakt programma voor kunnen opzetten.

Interesse gekregen? Vul je contact gegevens in en wij nemen contact met je op voor een telefonische kennismaking.

Speciaal voor werkgevers: Een programma op maat voor individuele werknemers of voor teams

  • Individuele loopbaantrajecten voor werknemers:
    Er kunnen verschillende tools worden ingezet zoals: Insights Discovery Profiel en de Pearson test, vaak in combinatie met coaching gesprekken zoals hierboven beschreven.
  • On-boarding trajecten:
    Door nieuwe medewerkers op goede wijze te laten landen in de organisatie, zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Het is dus belangrijk om na te denken over on-boarding.On-boarding of de socialisatie van nieuwe medewerkers, gaat verder dan een eenvoudige introductie tot de werkplek. On-boarding verwijst naar het mechanisme waardoor nieuwe medewerkers de nodige kennis, vaardigheden en gedrag verwerven om insiders te worden binnen de organisatie.

Praktische zaken
Het is een traject dat moet zijn verankerd in alle onderdelen van de organisatie. In dit traject is aandacht voor de praktische zaken waardoor een werknemer zijn werk kan doen: een toegangspas, een computer met account voor de benodigde systemen, een telefoon en visitekaartjes.

Talentmanagement
Maar on boarding gaat vooral ook over de bedrijfscultuur, de visie en missie van de organisatie, samenwerking met de collega’s en talentmanagement. Goed toegepast zorgt talentmanagement voor de complete integratie van nieuwe medewerkers in de organisatie. Het doel is niet alleen om ervoor te zorgen dat de werknemer zich zo snel mogelijk thuis voelt in de organisatie en daardoor sneller productief is, maar ook om ervoor te zorgen dat werknemers minder snel vertrekken. Ook kan het principe van on-boarding worden toegepast voor werknemers die binnen de organisatie van functie of werkplek veranderen.

De vier C’s van on-boarding

Het principe van on-boarding is onder te verdelen in vier C’s, met soms nog een vijfde eraan toegevoegd.

De vier C’s zijn:

  1. Compliance – Wat zijn de basisregels waar iedereen zich aan dient te houden? Dit zijn de wettelijke regels, maar ook het bedrijfsreglement op het gebied van ziekmeldingen, omgangsvormen en anti-pestbeleid, veiligheidsregels en vertrouwelijkheid.
  2. Clarification – Wat is de rol van de nieuwe medewerker? Wat wordt er van hem of haar verwacht? Welke persoonlijke doelen dient hij te halen? En wat mag hij of zij van de organisatie verwachten?
  3. Culture – Nieuwe werknemers moeten vanaf de eerste dag worden ondergedompeld in de bedrijfscultuur. Iedereen moet bekend zijn met de missie, visie en waarden van de organisatie.
  4. Connection – Elke organisatie kent zijn groepen, subgroepen en netwerken. Zorg dat nieuwe werknemers de sociale structuur van de organisatie kennen en er ook bekend mee zijn.
  5. De vijfde C die sommige HR-professionals aan dit rijtje toevoegen is de C van Check back, het vragen om een reactie op de introductie en de daaropvolgende inwerkingsperiode. Managers moeten er volgens dit principe een punt van maken om na dertig dagen, na zestig dagen en na drie maanden te vragen hoe het gaat met de nieuwe werknemer.

Teamsessies om meer uit een team te halen, hiervoor is het inzetten van ‘Insights Discovery’ een ideale tool.

Kortom wij hebben een breed scala aan tools wat zowel op individueel als groepsniveau kan worden ingezet om meer uit individuen en teams te halen.