Executive Search

Wat is Executive Search?

In de markt zijn daar verschillende namen voor: Executive search, werving & selectie en headhunting.

Maar hoe zien wij dat?

Executive Search is het vermogen om de juiste mensen te matchen met het juiste bedrijf. Naast kennis en professionele vaardigheden beschikken de juiste medewerkers ook over de juiste instelling en houding ten opzichte van de strategische uitdagingen en passen zij direct in de cultuur en het DNA van jouw bedrijf.

Onze procedure wordt gekenmerkt door een grondig zoekproces en een strenge selectieprocedure. Dit betekent dat we naar je nieuwe collega zoeken in ons uitgebreide netwerk, databases, via Hunters & Makers ambassadeurs en met behulp van persoonlijke referenties. Verder selecteren we potentiële kandidaten uit de schriftelijke aanvragen die we ontvangen.

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen zoeken en selecteren, omdat de juiste kandidaat vaak niet actief op zoek is naar een nieuwe baan. Hierdoor maakt de kandidaat geen deel uit van de kanalen waaruit je in eerste instantie je keuze maakt. In plaats daarvan is de juiste kandidaat vaak een passieve werkzoekende, die benaderd moet worden!

Waarom jij gebruik zou moeten maken van ons “Searchprocess”?

  1. Hunters & Makers voert diepte-interviews met belangrijke medewerkers. Deze interviews stellen ons daadwerkelijk in staat om een ​​uitgebreide analyse te maken van wat de ideale kandidaat nodig heeft om succesvol te zijn in jouw bedrijf en in de betreffende functie.
  2. Wij zijn aanwezig bij sollicitatiegesprekken van onze kandidaten die bij jouw bedrijf in procedure zijn, zodat wij steeds meer horen en weten over je bedrijf en ook een beter beeld krijgen van deze kandidaat.
  3. We bezitten over een ‘Pearson test licentie’, waardoor we gebruik kunnen maken van testen om een betere diepere inzage te krijgen in het profiel van de voorgestelde kandidaten.
  4. Wij maximaliseren de optimale ‘fit’ in jullie bedrijfscultuur door de kandidaten te vragen om een ​​bedrijfsspecifieke zaak op te lossen. Op deze manier weet je zeker dat je nieuwe teamlid in staat is om taken op te lossen op een manier die past binnen jullie bedrijfscultuur.
  5. Wij betrekken je bij het zoekproces door je regelmatig op de hoogte te houden van de voortgang. We bespreken alle relevante kandidaten met je, zodat je altijd overzicht houdt.
  6. Wij zijn jouw ogen en oren in de markt: wij volgen markttrends en onderzoeken wat er over jullie bedrijf wordt gezegd.